Företag i Påryd

I Påryd tar vi hand om varandra och vad du än behöver hjälp med så har vi proffs som står redo att hjälpa dig. Har du ett företag i Påryd så vill vi att du ska vara med på listan. Hör av dig till Byalaget så fort som möjligt så vi kan lägga in.

Vad finns det då i Påryd med tanke på service och annat som behövs för att leva mitt i världen? 

Här följer en uppräkning på sådant som kan vara bra att känna till: 


Här finns barnomsorg med både förskola och fritids. Det finns skola från förskoleklass upp t o m klass 6. Det finns äldreomsorg med seviceboendet Björkhaga. Sporthall med intilliggande tempererat utomhusbad med en 25-metersbassäng och en mindre barnpool finns i omedelbar anslutning till skolan. Från sporthallen utgår också de tre motionsslingorna av olika längd. En av dem är elbelyst. Strax intill skolan finns också en belyst skid/pulkabacke. Vidare finns 2 fotbollsplaner, tennisbana, ridbana. Det finns också en rakbana för hundkapplöpning (whippethundar).

 I det trivsamma biblioteket kan man låna böcker, tidskrifter, filmer och musik-cd. I biblioteket finns också tillgång till dator samt att man, mot en mindre avgift, får nyttja kopiator och fax. I Påryd kan man laga och serva bilar eftersom det finns bilverkstad. Bensin och diesel kan man snart tanka på ortens nya Smart-mack. Ett komplett sortiment av livsmedel och dagligvaror finner man på ICA Nära som har mycket generösa öppettider. ICA Nära är också ombud för bl a Apoteket, Posten och Systembolaget. 

Behöver du måla om huset inne eller ute så har Påryd sin utmärkta färgbutik med högkvalitet och bra priser. Vare sig du behöver VVS, El eller bygghjälp finns det företag för det. Eftersom bergvärme är så bra så har vi företag till det också. Behöver du hjälp med skogsröjning eller svåra tomtträd så finns det experter till hands. Ska du äta lunch mellan allt arbete så finns både Pizzeria Milano och Påryds Lantcafe. Behöver du catering eller ska anordna en stor fest eller bröllop så finns Lantcafeet där för att hjälpa dig. Har du kommit utifrån och behöver nånstans att bo, ring Gamla Prästgårdens B&B.

Vidare finns: Folkets park (Pårydparken), pizzeria, färgbutik, frisör, butik med hemslöjd, VVS-firma, elektriker, måleri, byggfirma, brunnsborrare mm. I Påryd kan man också gå på kurs och lära sig grunderna i speciell glasteknik ("fusing" och "tiffany"). För den andliga spisen finns kyrka och församlingshem.


Mat & Boende

Ica Nära Påryd - Öppet 9 - 20 Varje Dag

Påryds Lantcafé - Dagens lunch, catering, restaurang & cafe

Gamla Prästgårdens B&B - Övernattning

Pizzeria Milano - Dagens lunch, pizzeria, a la carte


Service

Magnus Uhrskog AB - Trädfällning och trädgård

P R Bilservice - Meca Bilmekaniker, Service & Reparation

Salong Mia - Frisörsalong

Hertzmans Vapen - Vapenteknikare och bössmakare


Bygg och Hantverk

Påryds Färgbutik - Försäljning av färg och tillbehör

Gretas Hantverksbod

Glaskonst Tiff AB

Påryd Vatten och Värme -  rörarbeten, VVS

M A Bygg - Byggmästare

Bengt Jansson El


Industri

Elfversson & Co

Sandgrens Toffeln AB