Upplev Påryd

Är du på utflykt och hamnat i Påryd? Det finns mycket att göra och se.

Kommer du på en lördag så passa på och besök Gretas Hantverksbutik. Ett urval av några av många ortens hantverkare ställer ut och säljer sina verk i byggnaden som en gång var Gretas Sybehörsbutik.

Om du kommer en helgdag så passa på att gå på loppis nere vid kyrkan. Ett stort gammalt missionshus fyllt med billiga fynd. Efteråt finns ytterligare en riktigt bra loppis i grannbyn Sävsjö (ca 7 km från Påryd, riktning Vissefjärda). 
Sen kan du ta en skogspromenad på våra fina skogsstigar, följa ån via broar och stigar. Är det säsong så har vi mer blåbär, lingon, smultron, björnbär, hallon och svamp än vad vi kan plocka själva, så ta med en korg och fyll på förådet.Titta på vår fina hembygdsgård från svunnen tid. Det går till och med att boka in en guidad tur av Hembygdsföreningen för i den centralt belägna Hembygdsgården finns ett fullt utrustat museum med skolsal, en rikedom av gamla föremål och en stadsmodell av Påryd från 1950. För att inte tala om gårdens miljö. Du hittar hembygdsgården ca 300 meter från Ica Nära, bara gå förbi bilmeken ner för backen.

Till lunch står både det berömda Lantcafeet och Pizzeria Milano redo att servera utsökt mat eller fika.

Vill ni uppleva mer natur kan ni besöka Kanaberg (7km från Påryd) eller Kejsarbergets utkiksplats vid Torsjöledens början. För den äventyrlige så finns Torsjöleden till bjuds, 2 eller 7 km slingrande stigar kring sjöar och vattendrag.  

Är ni på sportigt humör så gör som många andra och cykla i Påryd med omnejd. Vi har slingrande vägar som tar dig genom klassiskt småländskt landskap. Även för MC är det mycket populärt. Byalaget håller för tillfället på att ta fram kartor för just detta ändamål.


Vi håller för närvarande på att skapa ännu mer innehåll för den här delen. Vill du bidra med din kunskap, kontaka byalaget.

Kom tillbaka. Tack för ditt intresse!